Speciella annonser på Blocket

Att sälja sina gamla grejer på Blocket har blivit en hobby för vissa, ett nödvändigt ont för andra. Här hittar man allt från fingerborgar till villor i Spanien. Letar man till exempel efter en begagnad säng finns mängder av varianter att välja bland, i mer eller mindre bra skick. Ibland kan man också hitta riktigt udda varor. Bland annat har det sålts en begagnad tarmsköljningsapparat. Det är okänt hur många spekulanter denna maskin lockade. Även ryktas det om en kvinna som la ut sin man till försäljning, eftersom hon inte hann med honom längre. Hon ville antingen ha 100.000 kronor eller en amerikansk bil för honom.

Allting går att sälja

Humor kan vara ett knep att sälja prylar på Blocket. Här finns särskilt många exempel på bilar som folk ledsnat på och säljer med uttryck som ”förbannade skitbil” eller ”reservdelsbil”, där man visar ett foto på en krockad bil. Man kan också undra hur många svar han fick som annonserade ut ett ”fullt fungerande getingbo”, årets modell, till högstbjudande. Köparen erbjöds möjlighet att montera ner det själv. En annan annonsör erbjuder fiskmassage för endast 120 kronor per timme, för folk med akvarium. Fentöjning, däremot, kostar bara 69 kronor per timme, men då ingår självklart inte moms. Hur mycket allvar menade mannen som försökte sälja en ”ekologisk frisbee” på Blocket? På fotot som medföljde var frisbeen misstänkt lik en komocka.

Svårt att sälja?

Man vet aldrig vad folk kan tänkas vilja köpa och hoppet lär ju vara det sista som dör. Men kanske man kan gissa att folk inte stod i kö för att köpa en noshörning av glasfiber i naturlig storlek. Säljaren ville ha 29.625 kronor för underverket, som vägde 80 kilo. En annan svårsåld vara, kan man anta, som varit ute till försäljning var ett halvfullt tetrapack yoghurt, med björnbärssmak, för endast 6 kronor. Säljaren uppger att det var två veckor kvar till sista förbrukningsdatum, så vem vet. Kanske någon nappade. Ett annat exempel är ett dödsbo som försökte prångla ut den avlidne släktingens löständer, med förslag om att de gick att använda som leksaker.